Bespaartips boodschappen

Bespaartips boodschappen

bespaartips boodschappenGoedkoop boodschappen doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. Vele soorten merken, winkels en verschillende prijzen maken het er niet makkelijker op. Hoe worstel je jezelf hier doorheen? Door goed te letten op het aanbod, prijzen en aanbiedingen kun je honderden euro’s per jaar besparen. Lees hieronder
bespaartips hoe je zo goedkoop mogelijk boodschappen kunt doen.

 

Tip 1: Zoek de supermarkten in jouw buurt

Waarschijnlijk weet je wel welke supermarkt er bij jou in de buurt zit. Maar weet je dat ook voor supermarkten in de wijken of buurtgemeenten om je heen? Zoek met Google Maps naar ‘supermarkten’ en bekijk welke winkels zich het dichtst bij jou in de buurt bevinden.

Je kunt bijvoorbeeld kijken tot een afstand van 5 kilometer. Dat is ongeveer een kwartier met de fiets en 7 minuten met de auto.

bespaartips boodschappen supermarkten in de buurt
Bespaartip boodschappen: zoek supermarkten in de buurt

Tip 2: Folders leveren jou informatie!

Het meeste kun je besparen op boodschappen door te letten op de aanbiedingen. Maar dan moet je wel weten welke aanbiedingen er zijn! Ook helpen folders je informatie te geven wat actuele prijzen zijn van verse producten zoals groenten. Zo kun je bepalen welke winkels de beste prijzen en aanbiedingen hebben.

Zorg dus dat je de folders ontvangt. Dat kan digitaal of op papier.

Extra tip: bepaal zelf gratis welke folders je thuis op papier wilt ontvangen op Kiesjefolders.nl. Dat is handig, want zo hoef je geen dik folderpakket meer te ontvangen waarvan je de meeste folders nooit leest!

bespaartips boodschappen folders
Bespaartip boodschappen: ontvang de folders!

Tip 3: Gebruik een boodschappenlijstje

bespaartips boodschappen
Bespaar: gebruik een boodschapepnlijstje

Uit vele onderzoeken blijkt dat wie boodschappen doet met een boodschappenlijstje, minder geld kwijt is aan de boodschappen. Je neemt alleen dingen mee die je echt nodig hebt. Schrijf de producten op die je nodig hebt of die heel goedkoop in de aanbieding zijn en je kunt gebruiken.

Extra tip: maak direct een lijstje zodra je de folders ontvangt, dan hoef je de folders maar één keer door te bladeren.

 

Tip 4: Koop budgetmerken

De goedkoopste merken heten ook wel budgetmerken of C-merken. Deze zijn ongeveer 62% goedkoper dan A-merken! Door vooral deze merken te kopen, kun je goedkoop boodschappen doen.

In alle andere gevallen zijn huismerken een goedkope keuze. Huismerken zijn ongeveer 40% goedkoper dan A-merken.

Extra tip: probeer budgetmerken uit meerdere supermarkten, want daar kan verschil ik kwaliteit en smaak zijn. Zo hoef je niet direct over te stappen op een duurder alternatief.

Budgetmerken
zoals:

Huismerken
zoals:

A-merken
zoals:

 goedkoop boodschappen doen budget merk

goedkoop boodschappen doen

 

 

 

Tip 5: Bezoek meerdere supermarkten

Door meerdere supermarkten te bezoeken kun je van meerdere voordelen profiteren:

  • Elke supermarkt heeft andere aanbiedingen;
  • Profiteren van “houdbaarheidsdatum korting”

Elke supermarkt heeft andere aanbiedingen. Door bij meer supermarkten boodschappen te doen, profiteer je van meer aanbiedingen en ben je veel goedkoper uit.
Lees handige tips op: supermarkt aanbiedingen

En elke supermarkt heeft verse producten die afgeprijsd worden, zoals vlees. Alles wat de houdbaarheidsdatum nadert, krijgt extra korting. De korting is ongeveer 30 tot 40%. Bezoek je meerdere supermarkten, dan is de kans groter dat je van deze koopjes kunt profiteren. Veel producten kun je nog lang goed bewaren in de vriezer.

Het is echt niet zo dat je altijd alle supermarkten langs moet gaan, maar kies die winkels uit die de goedkoopste aanbiedingen hebben of producten aanbieden met grote korting die jij dringend nodig hebt.

 

Tip 6: Reken met standaard prijzen

Je kunt het goedkoopst boodschappen doen door de laagste prijzen te pakken. Maar dat is best moeilijk, want veel producten hebben verschillende inhouden.

Maar daar is een handig trucje voor: door zelf je prijzen te bedenken die je bereid bent te betalen. Zo hoef je niet meer te rekenen met maten en gewichten, maar kun je eenvoudiger bepalen of een product wel of niet goedkoop is.

Bijvoorbeeld:

  • Vlees: 70 cent per stuk / per persoon
  • Groente: 1 euro per kilo
  • Wasmiddel: 10 cent per wasbeurt

Voor wasmiddelen kun je op het schap of online vaak de prijs per gebruikseenheid zien. Dit zegt hoeveel één wasbeurt kost met dit wasmiddel. Voor wasverzachters is de goedkoopste prijs bijvoorbeeld 5 cent per wasbeurt. Bij wasmiddelen is dat minder dan 10 cent. Op de verpakking zie je staan hoeveel wasbeurten je met de inhoud kunt doen.

Meer besparen!

Er zijn nog meer manieren om te besparen: