Supermarkt aanbiedingen

Supermarkt aanbiedingen

Besparen met supermarkt aanbiedingen

Hoeveel geld kun je besparen met supermarkt aanbiedingen? De Consumentenbond heeft dat in oktober 2017 uitgerekend. Een gemiddeld huishouden met 4 personen kan daarmee € 1400 per jaar besparen! Dat is een heleboel geld. Het is zelfs rendabel om voor aanbiedingen extra om te rijden.

Lees hieronder tips waarmee je zoveel mogelijk geld kunt besparen met de supermarkt aanbiedingen.

supermarkt aanbiedingen
Veel geld besparen met supermarkt aanbiedingen!

Tip 1: Bekijk eerst je voorraad

Het begint natuurlijk met het checken van je voorraad, want je hoeft geen producten te kopen die je al ruim in voorraad hebt. Wel kan het soms zijn dat producten heel erg goedkoop ziet staan. Zorg dat je dan eerst weet hoeveel voorraad je er al van hebt.

Wist je dat…

  • Supermarkt aanbiedingen regelmatig herhaald worden?

Aanbiedingen in de supermarkt worden regelmatig herhaald. Meestal ongeveer 2 tot 4 keer per jaar. Ook zie je vaak steeds dezelfde producten weer in de aanbieding komen. Daardoor hoef je dus geen hele grote voorraden in te slaan!

Tip 2: Pak aanbiedingen met de grootste kortingen

Het meeste geld bespaar je dus op supermarkt aanbiedingen. Die zijn er in vele soorten en maten. Maar de aanbiedingen met de grootste kortingen besparen je het meest. Let daarom vooral op deze aanbiedingen:

supermarkt aanbiedingen
Voorbeeld: 2e gratis tijdens de hamsterweken
  • aanbiedingen op huismerken
  • 2e gratis, 50% korting en 1+1 gratis
  • 1 euro aanbiedingen

Maar niet alle aanbiedingen zijn aantrekkelijk. Er moet wel flink wat korting zijn wil je een aanbieding kopen.

Waar je op moet letten, zijn allereerst aanbiedingen op huismerken. Normaal zijn huismerken al niet zo duur, dus als ze ook nog zijn afgeprijsd is het slim hier naar te kijken.

Ook is het handig te kijken naar de aanbiedingen waar je het tweede artikel gratis krijgt. Dit is meestal op A-merken, maar soms ook huismerken!

Daarnaast zijn de 1 euro aanbiedingen vaak ook goedkoop. Sommige supermarkten hebben een variant, zoals 99 cent aanbiedingen.

Tip 3: Goedkope aanbiedingen op momenten Supermarkt aanbiedingen ná de Kerst

Wist je dat aanbiedingen vaak meerdere keren per jaar herhaald worden? Ook zijn er vaste momenten waarop er extra grote kortingen geboden worden.

Dat is bijvoorbeeld vlak na Kerst en na de zomervakantie. De meeste mensen hebben in deze periode veel geld uitgegeven en willen daarna zuinig aan doen. Supermarkten spelen daarop in door met goedkope aanbiedingen te stunten.

Houd na deze periodes de folders met aanbiedingen goed in de gaten! En overweeg om van (houdbare) producten een voorraadje in te slaan.

Tip 4: Bezoek meerdere supermarkten!

Door meerdere supermarkten te bezoeken, kun je meer geld besparen. Elke supermarkt heeft namelijk andere aanbiedingen!

Als je met de auto gaat, kun je het beste in één keer langs meerdere supermarkten rijden. Dan ben je er in één keer mee klaar en het scheelt je in brandstof kosten.

supermarkt aanbiedingen
Bezoek meer supermarkten en profiteer van meer aanbiedingen!

Bedenk wel dat het ook moet lonen om speciaal naar een supermarkt te rijden voor een aanbieding. Het heeft niet zoveel zin om 5 kilometer te rijden voor één artikel dat je € 0,50 bespaart (want benzine kost voor 5 km al bijna € 1).

 

 

 

Nog meer tips kun je lezen op:

goedkoop boodschappen doen