Besparen met verzekeringen

Besparen met verzekeringen

Verzekeringen op vakantie

Als je met vakantie gaat, wil je graag goed verzekerd zijn. Sommige mensen denken daar amper bij na, anderen zijn driedubbel verzekerd. Verzekeringen zijn niet het spannendste onderwerp, maar zijn er wel voor je als je onverwachte tegenslagen krijgt op vakantie. Welke verzekeringen kun je nemen als je met vakantie gaat?

Tip 1: De reisverzekering

De reisverzekering vergoedt onverwachte kosten die je moet maken tijdens de reis. Dat kan van alles zijn: een ziekenhuisbezoek, een ongeval of een bosbrand bij de camping. Als er een bosbrand uitbreekt, moet je de locatie verlaten en elders de nacht doorbrengen. Die kosten kun je declareren bij de reisverzekering.

De reisverzekering heeft altijd een standaard dekking die je kunt aanvullen met extra dekkingen.

De basisdekking biedt o.a. hulp van de Alarmcentrale. De Alarmcentrale kan je helpen met het regelen van allerlei zaken. Ook kun je extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgen door allerlei onverwachte oorzaken.

Met aanvullende dekkingen kun je de reisverzekering samenstellen naar wens. Een voorbeeld van een aanvullende dekking is pechhulp

Lees meer informatie over de reisverzekering.

 

Tip 2: Annuleringsverzekering

Kun je onverwacht niet op reis? Ben je ernstig ziek geworden, is je auto gestolen of ben je plotseling ontslagen? Dan kun je aanspraak maken op de annuleringsverzekering. Ook als je eerder terug naar huis moet door ziekte of een calamiteit bij je verblijf, kun je niet genoten reisdagen vergoed krijgen. Dat geldt ook voor vertraging van vliegtuigen met minimaal 8 uur.

Annuleringsverzekeringen vergelijken is erg gemakkelijk. De premie is namelijk een vast percentage van de reissom, meestal rond de 5%.
Vind hier goedkope kortlopende annuleringsverzekeringen.