Goedkope hotelovernachting

Goedkope hotelovernachting

Goedkope overnachting in een hotel

Hoe kun je een goedkope overnachting in een hotel zoeken? Het is geen slecht idee om te overnachten in een hotel als je op vakantie bent. Soms zijn hotels zelfs goedkoper dan campings. Je hebt al een overnachting in een hotel met 2 personen voor € 30! Maar wanneer zijn de prijzen van een hotelkamer het laagst? En hoe kun je makkelijk goedkope hotels vinden? Hieronder staan tips hoe je een goedkope hotelovernachting kunt vinden.

goedkope hotelovernachting

Tip 1: op het juiste moment boeken

De prijzen van hotels zijn nooit het hele jaar gelijk. Het ligt aan het moment van boeken of je een hoge of lage prijs betaalt. Weet je een tijd tevoren al waar je ongeveer wilt overnachten? Zo kun je een goedkope overnachting in een hotel reserveren als je op het juiste moment boekt:

Laagste prijs in het hoogseizoen

Wil je gaan boeken in het hoogseizoen? Dan ben je niet de enige. Veel hotels raken al snel vol. Het is slim om ruim voor vertrek (bijvoorbeeld zo’n 3 maanden) al een of meerdere overnachtingen te reserveren. Toeristen die willen boeken voor in de zomer reserveren hun accommodatie meestal al in de winter. Daarom beginnen hotels al in het voorjaar met afprijzen van kamers in de zomer.

Let op: boek bij zakenhotels 1 tot 2 weken voor vertrek. Dan beginnen zakenhotels hun kamers af te prijzen. Deze bevinden zich vaak in grote steden en bij vliegvelden. Veel zakenlieden die een congres of vergadering hebben, boeken op tijd hun hotelkamer. Dat doen ze vaak een paar weken tot enkele maanden voor vertrek. Als kort voor vertrek nog veel kamers vrij zijn, beginnen de zakenhotels met afprijzen. De prijzen zijn hier vaak ook goedkoper in het weekend!

Laagste prijs in het laagseizoen

Wil je een hotelovernachting in het laagseizoen? Dan is er genoeg keuze. De meeste hotels hebben nog veel vrije kamers van een paar weken tot enkele dagen voor vertrek. De prijzen van overnachtingen in een hotel zijn dan het laagst in het laagseizoen.

Wie op het allerlaatste moment een overnachting boekt, bijvoorbeeld een dag voor vertrek, is vaak bereid een hogere prijs te betalen. Daar reageren hotels op.

 

Tip 2: last minute deals

Veel hotels bieden last minute aanbiedingen. Dit zijn overnachtingen in hotels met hoge kortingen!Booking.com

 

Tip 3: inspiratie voor hotels

Wil je graag geïnspireerd worden? Kijk dan eens op websites zoals Travelbird.nl. Daar vind je allerlei korte en lange vakanties, stedentrips, vakantieparken en weekendjes weg tegen lage prijzen.