Goedkoop vakantie boeken

Goedkoop vakantie boeken

Vakantie boeken online: bespaartips!

Een vakantie boeken online. Hoe kun je het beste geld besparen als je een vakantie online gaat boeken?

besparen met boeken

Algemene tips

Tip 1: boek online buiten het hoogseizoen

Heb je de kans om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan? Het hoogseizoen is meestal van eind juni tot en met begin september. Vooral mensen zonder kinderen kunnen flink profiteren. Vakanties buiten het hoogseizoen zijn 90% goedkoper. Misschien kun je in mei of juni een tijdje vrij plannen voor een fijne vakantie. In deze maanden is het in Zuid-Europa bijvoorbeeld al heel mooi weer. Ook in september is dat het geval. Op veel bestemmingen is het ook een stuk rustiger en minder heet.

Tip 2: boek online op het juiste moment

De prijzen van vakanties blijven nooit gelijk. Als een bepaald hotel nog veel kamers vrij heeft, zal de prijs laag zijn. Wanneer kun je het beste online boeken?

in het hoogseizoen

Boek ruim op tijd, want veel bestemmingen raken al snel vol. Maar boek niet te vroeg! Veel organisaties willen graag snel hun accommodaties vol hebben. Ze beginnen al met vroegboekkortingen voor de zomervakantie als de vorige zomer nog niet eens begonnen is. Dat is een duur moment om te boeken online. Beter is om pas in het najaar of in de loop van de winter online te boeken voor de zomervakantie.

in het laagseizoen

Wil je buiten het hoogseizoen op vakantie? Dan kun je rustig aan doen. Aangezien de meeste mensen in het hoogseizoen op vakantie gaan, heb jij in het laagseizoen de meeste keuze! Het beste moment om te boeken online is ongeveer twee maanden voor vertrek. De prijzen zijn dan meestal op z’n laagst en er zijn veel aanbiedingen. Ga nooit vroegboeken voor in het laagseizoen! Dat is zonde van je geld, want je zal de hoogste prijs betalen. De prijzen zijn het laagst ongeveer vanaf 2 maanden voor vertrek. Hoe korter voor de vertrekdatum, hoe lager de prijs is in het laagseizoen.

Tip 3: boek een goedkope accommodatie

Als je een leuke vakantie wilt hebben voor weinig geld, is het slim om goed na te denken over je verblijf. Het goedkoopste is om met je eigen tent of caravan op pad te gaan. Maar je kunt ook een stacaravan huren. Er zijn ontelbaar veel campings waar je kunt verblijven, van eenvoudige tot luxe campings.

Ook is het verstandig om een accommodatie te kiezen waar je de beschikking hebt over een koelkast en een kookgelegenheid. Zelf koken is veel goedkoper dan een restaurant.

Tip 4: hotels boeken

Ga je online een hotel boeken?