Makkelijk geld besparen op vaste lasten

Makkelijk geld besparen op vaste lasten

Besparen op de vaste lasten

besparen op vaste lasten
Besparen op de vaste lasten en veel geld overhouden in je portemonnee!

Makkelijk geld besparen op je vaste lasten. De vaste lasten zijn kosten die elke maand betaald moeten worden. Bijvoorbeeld elektriciteit en je zorgverzekering. Deze kosten kun je niet zomaar wegstrepen: een zorgverzekering is verplicht en je kunt niet zonder stroom zitten. Hoe kun je dan toch hierop geld besparen?

Elk product wordt bij meerdere aanbieders verkocht. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 30 energieleveranciers in Nederland die gas en stroom verkopen. Elke aanbieder heeft andere prijzen. Dat geldt ook voor internet, tv, mobiel abonnement en verzekeringen.

Door de laagste prijs te zoeken, kun je veel geld besparen. Veel mensen denken dat het niet zoveel uitmaakt bij welke aanbieder je zit. Maar dat klopt niet! Ook uit onderzoek blijkt dat overstappen zin heeft. Je bespaart er meer dan duizend euro op de vaste lasten per jaar mee!

Makkelijk besparen op vaste lasten

Besparen op de vaste lasten kan veel tijd kosten. Je moet namelijk elke aanbieder vergelijken, en het liefst elk jaar. Veel mensen hebben daar geen zin in of geen tijd voor. Maar wacht! Je kunt ook makkelijk geld besparen op je vaste lasten door het werk uit handen te geven.

Zelf besparen op vaste lasten

Wil je liever zelf besparen op vaste lasten? Dan kun je ook zelf stap voor stap kijken hoeveel geld jij kunt besparen op de vaste lasten. Dat kost wel meer tijd.

Gemiddeld kun je elke maand € 100 besparen op vaste lasten. Soms zelfs meer; het ligt eraan wat jij belangrijk vindt en graag wilt hebben. Bekijk in de tabel hieronder hoeveel je gemiddeld kunt besparen per vaste last.

Vaste lasten Gemiddelde besparing Direct besparen
Energie € 300 Direct besparen op energierekening
Internet, tv en bellen € 200 Nu besparen op alles in een pakket
Autoverzekering € 200 Direct besparen op autoverzekering
Woonverzekering € 200 Direct besparen op woonverzekering
Zorgverzekering € 300 Bespaar op de premie van je zorgverzekering!
Totaal besparen:
€ 1200

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen? Controleer hoeveel je momenteel uitgeeft aan vaste lasten. Kijk bijvoorbeeld eens naar je energiekosten die elke maand worden geïncasseerd. Vergelijk deze kosten met de goedkoopste prijs, zodat je weet hoeveel je kunt besparen.

Vrijwillige vaste lasten opzeggen

Er zijn ook een heleboel vaste lasten die je niet verplicht hoeft te betalen. Bijvoorbeeld een abonnement op een krant of tijdschrift. Of een lot in de loterij. De kans dat je miljonair wordt is heel erg klein. Wel kost een lot in de loterij al gauw € 150 per jaar. In 10 jaar tijd is dat dus € 1500.

Bekijk wat je nog wilt behouden welke kostenposten je kunt opzeggen.

Tips besparen op vaste lasten

Het is begrijpelijk dat sommige mensen het lastig vinden om geld te besparen op vaste lasten. Vaak zijn er veel keuzes die je kunt maken.

Daarom hebben we veel tips geschreven op elke pagina. Welke keuze maken andere mensen? Wat past het beste bij mijn situatie? We hebben veel algemene informatie verzameld. Dat maakt het kiezen makkelijker voor jou!

Lees meer tips:

De laagste vaste lasten

Welke aanbieder heeft de laagste vaste lasten? Dat is niet te zeggen. Elk jaar is een andere aanbieder de goedkoopste. Als je net overgestapt bent, heb je in de meeste gevallen een jaarcontract. Je moet dus een jaar lang klant blijven bij de nieuwe aanbieder.

Na een jaar ben je weer vrij om een nieuwe aanbieder te kiezen. Ook dat kun je makkelijk op internet uitzoeken.

Op deze manier houd je dus de vaste lasten laag. Je bespaart elk jaar flink wat geld op de vaste lasten! Dit is vooral handig voor mensen die moeten rondkomen met weinig geld.