Besparen Zorgverzekering 2018

Besparen Zorgverzekering 2018

Besparen op premie zorgverzekering 2018
(bespaar tot € 750)

Wil je besparen op de premie van de zorgverzekering? Er zijn veel manieren hoe je geld kunt besparen op de premie van de zorgverzekering. Je kunt bijvoorbeeld zorgverzekeringen vergelijken. Door ziektekostenverzekeringen te vergelijken, kun je € 300 besparen op de premie van de zorgverzekering.

Welke zorgverzekering past bij mij?

Veel mensen vragen zich af: welke zorgverzekering past bij mij? Daarom staat hieronder een kort en handig overzicht van zorgverzekeringen en dekkingen. Voor elke behoefte aan zorg is er een bepaalde zorgverzekering.

Soort zorgpolis Dekking
Budget – beperkte keuze uit zorgverleners, vooral ziekenhuizen;
– 75% vergoed bij niet-gecontracteerde ziekenhuizen
– 100% vergoed bij alle ziekenhuizen voor o.a. spoedeisende zorg, verloskundige zorg, doorverwijzing van een specialist en al lopende behandelingen;
Natura – ruime keuze in ziekenhuizen
– meeste zorgverleners zijn gecontracteerd
Restitutie – vrije zorgkeuze; alle zorgverleners worden vergoed

De budget zorgverzekering wordt veel gekozen door jongeren. Jonge mensen gebruiken over het algemeen weinig zorg en kiezen daarom vaak voor een budget polis.

De natura polis is de meest gekozen zorgverzekering. De meeste zorgverleners worden daarmee vergoed.

Veel mensen kiezen de restitutie polis als zij onbeperkte keuze willen in zorgverleners. Alle zorgverleners worden in dat geval vergoed. Je hebt dus vrij keuze.

Alle zorgverzekeraars vermelden op hun website bij welke zorgverleners je terecht kunt.
Lees nog meer feiten over de zorgverzekering onderaan de pagina.

Besparen premie ziektekostenverzekering: TIPS (+ € 450,- besparen)

De zorgkosten stijgen ieder jaar. Voor veel mensen is het moeilijk om de zorgpremie te betalen.  Maar besparen op de premie van de ziektekostenverzekering is mogelijk.

Tip 1: het eigen risico

Iedereen heeft een wettelijk verplicht eigen risico van € 385 in 2018. Dit bedrag moet je betalen als je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaat. Alle zorg in de basisverzekering valt onder het eigen risico. Dat is dus bijvoorbeeld het ziekenhuis. De huisarts is vrijgesteld van het eigen risico. Ook zorg uit de aanvullende verzekering valt niet onder het eigen risico, zoals fysiotherapie.

Het eigen risico kan verhoogd worden met een vrijwillig eigen risico tot € 500. Het totale eigen risico komt dan maximaal uit op € 885 in 2018. Wie een vrijwillig eigen risico kiest, krijgt in ruil een premie die € 30 tot € 300 lager is.

Uit onderzoek blijkt dat steeds vaker een vrijwillig eigen risico gekozen wordt. Vooral jongeren en mensen met een hoog inkomen die weinig zorgkosten hebben, kiezen voor een hoger eigen risico om te besparen op de premie.

 

Tip 2: de budgetpolis

De budget polissen zijn de goedkoopste ziektekostenverzekeringen. De premie is € 150 tot € 200 lager dan bij de natura polis. Maar deze budgetpolissen hebben beperkingen. Er worden maar weinig ziekenhuizen vergoed. Als je een behandeling moet ondergaan kan dat waarschijnlijk niet bij het ziekenhuis bij jou in de buurt.

Mensen die een budget polis kiezen, maakt het niet uit in welk ziekenhuis zij terecht kunnen. Ze zijn bereid daar een tiental kilometers voor te reizen.

Goedkope ziektekostenverzekeringen 2018 vergelijken

Op Pricewise.nl kun je makkelijk de zorgpolissen op prijs sorteren en zo de ziektekostenverzekeringen met de goedkope premies vinden.

Tip 3: zorgverzekering met collectiviteit

Sommige verzekeraars bieden collectiviteitskorting. Daarmee is korting te krijgen op de premie. Het kan ongeveer € 150 besparen op de premie van de zorgverzekering op jaarbasis. Vaak kunnen studenten hier gebruik van maken, maar ook medewerkers in de zorg en leden van vakbonden en verenigingen.

Tip 4: zorgpremie 2018 in één keer betalen

Zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid de premie per jaar te betalen. Dat bespaart ongeveer € 20 tot € 100 op de premie van je ziektekostenverzekering.

Tip 5: gemeentepolis: zorgverzekering voor lage inkomens

Heb je een laag inkomen maar wel veel zorg nodig? Mensen met een laag inkomen en een bijstandsuitkering, kunnen in aanmerking komen voor de gemeentepolis. Dat is een collectieve zorgpolis voor mensen met een laag inkomen. Je mag dan niet meer inkomen hebben dan ongeveer 120% van de bijstandsnorm (zo’n € 1170 netto voor een alleenstaande en € 1670 voor mensen die samen wonen). Sommige gemeenten hebben een ruimere norm, andere een strengere.

De polis biedt standaard veel dekkingen zoals fysiotherapie, tandarts en alternatieve zorg. Daarom nemen vooral mensen die veel zorg nodig hebben een gemeentepolis. De premie wordt  gedeeltelijk betaald door de gemeente. Op jaarbasis is een gemeentepolis ongeveer € 500 goedkoper.

Kijk op de website www.gezondverzekerd.nl naar het aanbod en de voorwaarden in jouw gemeente.