Besparen op de woonverzekering

Besparen op de woonverzekering

Wat is een woonverzekering?

Wat is een woonverzekering precies? De woonverzekering dekt schade aan jouw woning en aan de spullen daarin. De woonverzekering bestaat uit de opstal- en de inboedelverzekering. Daarover lees je hieronder meer. Je kunt een opstal- en inboedelverzekering samen in een verzekeringspakket bij dezelfde aanbieder kopen, maar je kunt ze ook beide apart nemen. Er zijn heel veel aanbieders van woonverzekeringen. Een goedkopere woonverzekering kan € 200 per jaar besparen.

Besparen op de woonverzekering

Opstal

besparen woonverzekering

Een van de onderdelen van de woonverzekering is de opstal. De opstalverzekering dekt schade aan jouw woonhuis, zoals de muren, vloer en het dak. Als jouw huis beschadigd raakt, dekt de opstalverzekering de kosten. Allerlei soorten schades zijn gedekt, zoals brand, storm, water en schade na inbraak.

Bij het afsluiten worden vaak een aantal vragen gesteld. De meeste verzekeraars stellen een paar eenvoudige vragen over jouw woning, zodat je niet onderverzekerd kunt zijn.

Vergelijk opstalverzekeringen. Daarmee kun je besparen op de premie van de opstalverzekering.

Inboedel

Het tweede onderdeel van de woonverzekering is de inboedel. Deze verzekering dekt schade aan de spullen in jouw huis. Het gaat om schade waar jij niks aan kunt doen, zoals brand en diefstal. De inboedelverzekering is uit te breiden met allrisk, zodat je ook schade vergoed krijgt die je per ongeluk zelf hebt veroorzaakt.

Meer weten hoe je kunt besparen op de kosten van de inboedelverzekering.

Inboedelverzekeringen vergelijken bespaart geld!

Glas

Bij de woonverzekering, zowel de opstal als de inboedel, kun je ook een dekking voor glas afsluiten. Je bent dan ook verzekerd voor glasschade.