Lage energierekening in 3 minuten

Lage energierekening in 3 minuten

Een lage energierekening in 3 minuten!

Een lage energierekening krijg je het snelste met online energie vergelijken. Dit is een simpele en makkelijke manier om veel geld te besparen!

Energieleveranciers bieden hoge kortingen voor nieuwe klanten. En ze bieden lage prijzen voor stroom en gas. Dat kan tot € 300 besparen op de energierekening!

Overstappen is een fluitje van een cent. Door energie te vergelijken kun je jouw voordelige energieleverancier vinden.

Direct een lage energierekening

Hoe werkt energie vergelijken en overstappen?

Ben je nog nooit overgestapt van energieleverancier? Veel mensen zijn bang voor problemen. Maar overstappen is juist heel makkelijk!

besparen op energiekosten

Een lage energierekening zonder problemen

Tegenwoordig is overstappen van energie kinderlijk eenvoudig. Dankzij het CER (Contract Einde Register), dat sinds 2013 bestaat, behoren de meeste problemen tot het verleden. In deze database staan alle energiecontracten en hun einddatum. Alle leveranciers kunnen deze gegevens inzien. Dat voorkomt dus dubbele contracten en opzegboetes!

Ook is het goed om te weten dat je altijd recht op 14 kalenderdagen bedenktijd hebt. Mocht het nieuwe aanbod je toch niet bevallen, dan  is met een mail of telefoontje het contract kosteloos op te zeggen.

Goedkope energieleverancier: besparen op energierekening

Op zoek naar een goedkope energieleverancier? Dat kan veel geld besparen op de energierekening! De laatste jaren stijgen de energiekosten, maar energie wordt steeds goedkoper aangeboden. Hoe komt dat?

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe energieleveranciers bijgekomen. Deze concurreren met de gevestigde aanbieders van energie. Ze geven hoge kortingen van bijvoorbeeld € 250 op de energierekening om nieuwe klanten aan zich te binden. Ook bieden ze goedkope tarieven op gas en elektriciteit.

Deze voordelen krijg je niet zomaar: om ervan te profiteren, moet je overstappen. Wie niet overstapt, betaalt de normale hoge prijs. Daarom loont het om elk jaar energie te vergelijken zodat je niet teveel betaalt voor de energierekening.

Groene energie vergelijken

Vind je het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de opwekking van duurzame energie? Dan kun je ook groene energie vergelijken. Tijdens het vergelijken kun je aangeven dat dit voor jou belangrijk is. Je krijgt dan aanbieders te zien die groene stroom leveren, al dan niet opgewekt in Nederland. Ook groene aanbieders kunnen goede aanbiedingen hebben!

Zo kun je dus goedkope groene energie krijgen en tegelijk besparen op de energierekening. Een win-winsituatie!

besparen op de energierekening

Voorkom hogere energiekosten

De energiekosten stijgen elk jaar, hoewel de energieprijzen ongeveer gelijk blijven. Dat komt omdat de belasting op energie flink omhoog gaat in de komende jaren. In 2018 betaalt elk huishouden gemiddeld € 70 meer aan energiekosten. De extra belasting op energie gebruikt de overheid voor de financiering van duurzame energie. Elk jaar stijgt het percentage.

Vanaf 2019 betaalt iedereen gemiddeld € 150 meer aan energiekosten per jaar. Dat is een flinke stijging! Als je elk jaar overstapt naar een nieuwe energieleverancier, kun je juist flink besparen op de energiekosten. Door steeds energie te vergelijken, kun je elk jaar tot € 350 besparen op de energierekening!